یائسگی زودرس

( 5,00 امتیاز از 1 رای )
25/مارس/2019
25 / مارس / 2019

یائسگی زودرس چیست

متأسفانه از مشکلاتی که روز به روز بر آمار آن افزوده می شود، یائسگی زودرس است، در یائسگی زودرس، فرد با قطع شدن پریود غافلگیر شده و دیگر توانایی باروری نخواهد داشت، متأسفانه اکثر زنانی که درگیر این مشکل می شوند، اصلا انتظار یائسگی ندارند و به همین دلیل علائم آن را نادیده می گیرند، از طرفی به علت اینکه بسیاری از این زنان قصد بارداری در آینده داشته اند، با شوک وحشتناکی رو به رو می شوند، زیرا آن ها باید خیلی زود به استقبال یائسگی بروند.

افزایش آگاهی در مورد یائسگی زودرس می تواند به زنان در به موقع متوجه شدن و همچنین رفع مشکلات آزاردهنده پس از یائسگی زودرس کمک کند، به همین دلیل سعی کردیم که مقاله ای در این مورد تهیه کنیم و قدمی برای افزایش آگاهی بانوان سرزمینمان برداریم.

معمولاً در یک زن به طور طبیعی یائسگی در سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی رخ می دهد که ممکن است چند سال از این بازه کم یا زیاد شود. اگر زنان قبل از این دوره زمانی وارد یائسگی شوند، به خصوص در دهه ۳۰ و ۲۰، فرد دچار یائسگی زودرس شده است. هر چند که این واقعیت تلخی ست که ناچار فرد باید با شرایط جدید خود را سازگار کند. طبق تحقیقات به عمل رسیده معمولاً این زنان برای باردار شدن می توانند از رحم خود ولی به کمک تخمک زن دیگری ، اقدام به بارداری کنند.

معمولاً تا حدی می توان جلوی یائسگی زودرس را گرفت، بهتر است تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

  علائم یائسگی زودرس

زنانی که دچار یائسگی زودرس می شوند، قطعاً قبل از رخداد این اتفاق، شاهد علائمی هستند که چون در سن یائسگی نمی باشند، اصلا به این موضوع شک نمی کنند.

بارزترین علامتی که می توان فهمید ممکن است بدن با اختلال کاهش تولید استروژن روبه رو شده است، پریودها و قاعدگی های نامنظم است. بسیاری از افرادی که به ما مراجعه می کنند از مدت ها قبل دچار این مشکل شده اند و وقتی برای چندماه پریود نشده اند به ما مراجعه کرده اند، که متأسفانه برای انجام هر اقدام مناسبی جهت دریافت بهترین نتیجه درمانی باید به محض عقب افتادن پریود و تکرار این موضوع برای بار دوم به پزشک زنان مراجعه کرد.

آتروفی و خشک شدن واژن از مشکلاتی ست که کاهش هورمون استروژن به دنبال خود دارد، اما چون خیلی از بانوانی که دچار یائسگی زودرس می شوند، دوشیزه هستند ممکن است متوجه خشکی و درد واژن هنگام نزدیکی نشوند، اما کاهش ترشحات و سوزش های گاه و بی گاه در واژن از علائم خشکی واژن هستند که یک خانم باکره می تواند از این علامت ها متوجه خشکی واژن خود شود. حتی اگر خشکی واژن زیاد باشد، به دلیل شکننده بودن و ضعیف شدن سطح واژن، ممکن است فرد دچار خونریزی شود.

سندرم های شدید پیش از قاعدگی ، گاهی آنقدر دردناک و آزاردهنده می شوند که فرد به همین دلیل به پزشک مراجعه می کند و متوجه مشکل خود می شود.

گرفتگی بی دلیل عضلات و استخوان درد، همچنین گاهی درد قفسه سینه و قلب درد نیز می تواند از علائم کاهش استروژن باشد که باید به طور جدی پیگیری شوند.

 

علل یائسگی زودرس

متأسفانه یکی از مشکلات زنان که امروزه رو به فزونی ست، یائسگی زودرس بانوان است، یکی از مشکلات اساسی و مخربی ست که در خانواده ها رخ می دهد، به خصوص اینکه این گروه از زنان یائسه اغلب در سنین باروری هستند و با یائسه شدن خود یا در ازدواج خود دچار مشکل می شوند و یا در ادامه زندگی خود با شریک زندگیشان به مشکل بر می خورند. شاید رعایت برخی نکات بتواند افراد را از این منجلاب درد رها کند.

هرچند که یکی از اصلی ترین عامل های یائسگی زودرس، ژنتیک فرد می باشد  ولی تغییرات شرایط فیزیکی فرد، اعم از موادغذایی، الگوی زندگی و عادت های فرد و … می تواند تأثیرات زیادی روی زندگی او بگذارد.

به علت برخی مشکلات از جمله کیست، سندرم های شدید قاعدگی و … برخی از دختران و زنان جوان تصمیم به خارج کردن رحم خود می کنند که به این عمل، هیسترکتومی می گویند که اغلب همراه با عمل خارج کردن تخمدان ها صورت می گیرد، در این صورت فرد قدرت باروری خود را به طور کامل از دست می دهد و برای همیشه یائسه می شود. بدین صورت به این دسته از افراد نیز زنانی گفته می شود که دچار یائسگی زودرس شده اند.

بانوانی که در طولانی مدت دچار تنش ها و استرس های فراوانی هستند، بیشتر از سایرین مستعد یائسگی زودرس هستند. هر مشکل و یا اتفاقی که باعث شود شووک ناگهانی به تخمدان ها وارد شود می تواند از دلایل یائسگی زودرس باشد.

مشکلاتی که در غدد فوق کلیه و تیروئید پیش می آید به علت مهم بودن این ارگان ها، ممکن است باعث یائسگی زودرس شوند.

افراد چاق و یا کسانی که دارای اضافه وزن هستند، ممکن است به خاطر اضافه وزنشان و تغییراتی که بر اثر آن در بدن ایجاد می شود دچار یائسگی زودرس شوند.

گروهی از زنان که محیط زندگیشان و یا شغلشان به گونه ای ست که در معرض مواد شیمیایی هستند، به مرور زمان ممکن است یکی از تأثیراتی که این مواد روی بدن آن ها می گذارد، رخداد این اتفاق وحشتناک باشد.

استفاده از مواد غذایی نامناسب همچون رنگ های شیمیایی غذا که خیلی ها با آنکه می دانند این رنگ ها بسیار مضر هستند ولی همچنان از آن ها استفاده می کنند، فست فود ها و مواد غذایی سرخ شده، استفاده از روغن های اشباع شده، نوشابه های گازدار و … همگی می توانند از دلایل یائسگی زودرس باشند.

عدم تحرک و فعالیت کافی می تواند تأثیر مواردی که در بالا گفتیم را سریع تر کند.

 عوارض یائسگی زودرس

یائسگی زودرس باعث می شود، فرد اگر در سنین ازدواج باشد و هنوز بچه دار نشده باشد، زندگی آینده و زناشویی فرد به خطر بیفتد، متأسفانه این دسته از زنان در انتخاب همسر با محدودیت روبه رو هستند.

معمولاً این گروه از زنان شاید بتوانند از رحم خود برای نگهداری جنینشان استفاده کنند ولی باید از تخمک زنی دیگر برای لقاح استفاده کنند.

یائسگی زودرس باعث تغییرات روحی شدید و نوسانات خلقی افراد می شود، بدین شکل که فرد احساس بزرگ شدن و پیری می کند و همین موضوع به دلیل کاهش هورمون استروژن، تشدید شده و تأثیرات بسیار منفی ای روی فرد می گذارد، یکی از آن ها افسردگی ست که اگر به موقع درمان نشود آثار مخربی برای آن شخص دارد، دیگر تأثیر آن بیماری روانی اضطراب است که خود سبب مشکلاتی می شود که روند طبیعی زندگی فرد را مختل می کند.

پوکی استخوان از دیگر عوارض یائسگی می باشد ، زیرا در دوران یائسگی به خاطر تغییرات فیزیکی بدن، کلسیم در بدن جذب نمی شود و استخوان فرد دچار مشکل می شود.

دردهایی که در ماهیچه فرد حس می شود معمولاً می تواند به دلیل یائسگی زودرس باشد.

متأسفانه با کاهش هورمون استروژن، بافت واژن رو به پیری می رود، از طرفی ترشحات واژن کاهش یافته و همین باعث می شود پی اچ محیط بالا رفته و محیط اسیدی واژن تبدیل به محیطی قلیایی شود که محیطی مناسب برای رشد انواع میکروب ها می باشد، به همین دلیل این گروه اززنان مستعد این هستند که همیشه عفونت داشته باشند. با کاهش ترشحات، واژن  رو به خشکی می رود و فرد دچار آتروفی واژن می شود. خشکی واژن به تنهایی سبب حساس شدن و نازک شدن بافت واژن می شود، از طرفی ماهیچه های واژن اگر ضعیف شوند، مثانه شروع به افتادن می کند، زیرا واژن یک اساس مهم برای حفظ موقعیت مثانه می باشد، با افتادگی مثانه فرد دچار بی اختیاری ادرار می شود.

درد و خونریزی هنگام رابطه جنسی از دیگر مشکلات زنانی ست که یائسه شده اند.

جوانسازی واژن

 

پیشگیری و درمان از یائسگی زودرس

متأسفانه هیچ درمانی وجود ندارد، تنها می توان یائسگی را به تأخیر انداخت.

یکی از روش هایی که اغلب پزشکان به زنانی که دچار یائسگی زودرس شده اند، توصیه می کنند این است که طب سوزنی کنند. طب سوزنی، علمی ست که بسیار در به تأخیر انداختن یائسگی مؤثر است.

همانطور که در بالا نیز گفتیم تنش های روحی و عصبی از دلایل مهمی برای دچار افراد به یائسگی زودرس هست، همچنین استرس و مشکلات روانی می تواند منشأ بسیاری از بیماری های دیگر نیز باشد. برای دوری و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها باید از تنش های عصبی و روانی دور باشیم.

ممانعت از خوردن موادغذایی ای که مضر هستند، همچون روغن های اشباع شده، مواد غذایی سرخ شده و بدون ارزش غذایی، فست فودها، نوشابه های گازدار، قندها و مواد شیمیایی  و … . همچنین مصرف مواد غذایی همچون شبدر، لوبیا قرمز و سیاه، مغزها همچون گردو و پسته، سویا و موادغذایی سرشار از پروتئین و یا مواد غذایی سرشار از شبه استروژن ها و… .

هورمون درمانی روش مؤثری ست که به دلیل سرطان زا بودن هورمون استروژن در بدن، اصلا توصیه نمی شود.

مراقبت از رحم و تخمدان نیز می تواند مهم و کاربردی باشد.

استفاده از دستگاه های لیزر ژولیت و مونالیزاتاچ و … برای فعالسازی فیبروپلاست ها و بازگرداندن جوانی وطراوت به بدن از راهکارهای بسیار مؤثر است که می توان بسیاری از عوارض یائسگی را با آن ها از بین برد.

سؤالات رایج

چرا من به یائسگی زودرس دچار شدم؟

اگر موضوع ژنتیک در شما مطرح نباشد، احتمالاً به خاطر شرایط فیزیکی و یا جراحی خاصی . اصولاً در پاسخ به این سؤالات باید گذشته پزشکی فرد بررسی شود.

آیا می توانم امید به بچه دار شدن داشته باشم؟

اگر دچار یائسگی شدید، خیر ولی می توانید جنین را در رحم خود نگه دارید که البته نیاز به بررسی بیشتر است.

لیزر درمانی در یائسگی چه کاربردی دارد؟

لیزردرمانی سبب فعال شدن فیبروپلاست ها و جوانسازی بافت واژن می شود.

من دچار آتروفی واژن هستم، آیا می تواند از علائم یائسگی باشد؟

خشکی واژن می تواند به دلیل کاهش هورمون استروژن باشد، در این کیس ها ما توصیه به معاینه و آزمایش های هورمونی می کنیم.

به اشتراک بگذارید
مطالب اخیر

دیدگاه ( 2 )

  1. سپیده21 جولای 2019

    من پرینورافی انجام داد میتونم برم استخر یا مشکلی نداره ؟

    • خلیلی21 جولای 2019

      سلام سپیده جان پس از انجام پرینورافی تا مدتی نباید در محیطی پر از آب، وان آب، استخر و … بنشینید بلکه تا مدتی که پزشک شما توصیه می کند باید مراعات کنید.

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

02144978004